Om NM

NM for hjelpekorps er en årlig konkurranse, som i år arrangeres i Vest-Agder.
Her kan du se tidligere arrangører og vinnere. 

– Kunnskap er en forutsetning for å redde liv. Det årlige arrangementet sørger for at vi sikrer kvaliteten på tjenesten vi kan tilby i samfunnet, sier leder for Røde Kors Hjelpekorps.

Lagene konkurrerer blant annet i hjelpekorps- og førstehjelpsoppgaver i realistiske krisesituasjoner. Konkurransen er utviklet for å trene på å trå til når det virkelig gjelder.

– Hjelpekorpset trener året rundt på førstehjelp, som de trenger når de rykker ut for å hjelpe. Men å være i beredskap er også en mental tilstand, en tilstand av å være klar når det virkelig gjelder, til enhver tid i enhver situasjon.

Hvert Røde Kors-distrikt (fylke) kan stille med ett lag til konkurransen. Laget skal bestå av 5-6 medlemmer.

Konkurransen starter med et orienteringsløp fredag kveld. Løypa består av 10 poster. Det er kun lov å bruke kart og kompass til dette løpet, GPS og andre tekniske hjelpemidler tillates ikke.

Lørdag fortsetter konkurransen med ei ringløype med 10 poster. 6 av postene skal ha førstehjelp som tema og 4 poster skal ha ulike hjelpekorpsfaglige temaer som samband, søk og redning, snøskred og friluftsliv. Begge konkurransene kan følges tett av publikum.

Lagene får poeng både på orienteringsløpet og de ulike postene og det laget som får flest poeng til sammen blir vinneren av norgesmesterskapet. Vinnerlaget i konkurransen kan kalle seg norgesmester i hjelpekorps, og har dermed mulighet til å representere Norge i europamesterskapet i hjelpekorps.