Praktisk info

NM for hjelpekorps 2017 arrangeres i Tromsø 01.-03. september.

Påmeldingsfrister og program

Priser

Deltakeravgiften per lag er på 12 000 kroner. Det inkluderer kost og losji, samt festmiddag med underholdning for 6 lagmedlemmer, dommer og ansvarlig leder.

Landsrådet budsjetterer hvert år med tilskudd og reisestøtte til «NM for Hjelpekorps» som sentral aktivitet. Lagene kan dermed søke helt eller delvis dekning for reiseutgifter tur/retur Tromsø mot kvitteringer. Søknad må være Røde Kors Hjelpekorps sekretariat i hende innen 1. oktober.

Overnatting

Årets NM-leir blir etablert på midtbanen av kunstisbanen i Tromsdalen. Tromsdalen ligger på fastlandet slik at man må dra over Tromsøbrua for å komme dit. Området leiren blir etablert er et landlig og stille område med nærhet til natur.

Deltakere vil sove i telt med feltsenger, så ta med egen sovepose og liggeunderlag eller lignende. Det vil bli tilgang til strøm i teltområdet. I tilknytning til banen er en bygning med kantine hvor måltider blir servert.  Det er også en herre- og en damegarderobe i bygget. Avstanden til Tromsdalen camping er om lag 400 meter – der finnes det en liten kafé og kiosk med et begrenset utvalg av snacks. Nærmeste butikk er Spar i Turistvegen – avstanden dit er rundt 1,8 km. Nærmeste kjøpesenter er Pyramiden Amfi i Solstrandveien, dit er det omtrent 2,5 km.

Transport

Vi setter opp transport fra flyplassen til NM-området kl. 15.00 fredag 01.09.

 

Søndagsaktiviteter

For dere som er tilreisende til NM i Tromsø ønsker vi å vise dere noen av byen Tromsøs kjente og kanskje mer ukjente severdigheter. Vi legger derfor opp til at hver enkelt kan velge seg en aktivitet å delta på fra alternativene som er listet opp under her. Merk at påmeldingen til søndagsaktivitetene er bindende. 

A. Besøk på Polaria

 • Dette er et senter hvor du kan oppleve arktis, både natur, historie, forskning og dyr fra de arktiske områdene er emner du får med deg. Selmating og film er også mulig å se her.
 • Mer info finner du på Polarias hjemmeside www.polaria.no
 • Denne turen vil koste 65,- kr å være med på.

B. Besøk på Fjellheisen

 • For mange som besøker Tromsø er den flotte turen til et av byens beste utkikkspunkter et høydepunkt.
  Vi legger opp til to alternativer på denne turen :
 • 1. Gåtur – vi går da fra leirområdet og hele veien opp til Fjellheisen og tilbake igjen. Spaserturen opp tar om lag en times tid og er stedvis bratt men det er enkelt og fint å gå. Deler av traseen opp er hellelagt med store steinblokker så det er som en trapp å gå i – en liten severdighet bare det !
 • 2. Vi går til nedre stasjon og tar selveste Fjellheisens gondol opp til øvre stasjon. En flott tur som koster deg 150,- kr med gondolene både opp og ned.
 • Mer info om Fjellheisen finnes her www.fjellheisen.no

C. Besøk på Planetariet

 • Dette er et stort populærvitenskapelig opplevelsessenter hvor det er mulig å se en fantastisk nordlysfilm og oppleve utstillinger med ulike temaer og hvor det meste av utstillingene er interaktive installasjoner.
 • Mer info om Planetariet finner du her nordnorsk.vitensenter.no/himmel/planetarium
 • Dette besøket koster 100,-kr.

D. Pizza på Yonaz

 • Yonaz Pizzeria er Tromsøs egne lokale pizzaprodusent. Her får du en god pizza i fine og marine omgivelser ved sjøen i Tromsøbyen.
 • Mer info om yonaz finner du her www.yonas.no/#!pizzameny
 • Her må hver enkelt selv bestille og betale for det de vil spise, men vi vil få minimum 10 prosent rabatt på maten.

Kart